Hogyan dolgozik egy profi rendszergazda a szakmában?

Amikor a rendszergazda dolgozik, csak úgy pörög a keze alatt a munka. Nagyon fontos, hogy a rendszerüzemeltető szakember a maximumot próbálja meg adni – és az is elengedhetetlen, hogy a munkáját a legnagyobb szakmaisággal, profizmussal végezze. Hogyan teszi ezt mégis? Íme, a válaszok azoknak, akik nem ismerik a rendszerüzemeltető szakma csínját-bínját.

Mindig készít biztonsági mentéseket

A rendszerüzemeltető alapvető kötelessége, hogy mindig készítsen biztonsági mentéseket az adatokról és információkról. Ezt persze a GDPR-nek megfelelő szabványok szerint kell tárolni – és az is fontos, hogy ezeket bármikor lehessen visszakeresni időpontok szerinti lebontásban.

Ismeri a konfigurációs problémákat

Tudja, hogy hogyan kell felkonfigurálni egy rendszert, szervert vagy programot. Nincs mindenhez egyértelmű utasítás a neten – de ha valaki tényleg odafigyel, akkor mindig ki tudja találni, hogy az adott alkalmazás hogyan fog működni.

Tudja, hogy hogyan épül fel a hardveres rész

A jó szakemberek a hardveres részhez is értenek. Pontosan tudják és tisztában vannak azzal, hogy hogyan épül fel az elektronika, annak milyen részei és elemei vannak, ha a szerkezet megállt, akkor az jó eséllyel milyen meghibásodásnak köszönhető. Mindig más állhat a háttérben – a diagnosztikus szemlélet így lehet a segítségünkre.

A munkához még diplomára sincs szükség

Ahogy ez az IT rengeteg területén is igaz – nem szükséges diploma megléte ahhoz, hogy valaki munkába tudjon állni, és igényes szakmaiságot tudjon felmutatni. A gyakorlat bőven elég és a sok jó referencia.

Tipp – egy profi csapat – https://hunet.hu/

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.