Milyen előnyei vannak a használt laptopnak?

Kevés ember van manapság, akinek nincs szüksége egy jó számítógépre a mindennapi életéhez és munkájához. Teljesen igaz, hogy manapság a legtöbb ember okostelefonját használja, de vannak olyan feladatok, amelyekhez egy asztali gép vagy laptop sokkal jobb megoldás lehet. Amikor valaki laptopot vásárol, felmerül a kérdés, talán a legelsők között: tényleg érdemes használtat venni?

Ez kockázatos döntés, és nem mindenki merne megvenni egy ilyen fontos eszközt használtan. Végül is, ha a darab meghibásodik, akkor elveszítheted az összes olyan adatot, amelyet korábban tároltál rajta. Egy használt laptop ugyanolyan jó lehet, mint egy új, és a legtöbb webáruház valóban korrekt a vevőivel szemben. Ebben az írásban arra a kérdésre keressük a választ, hogy valóban jó döntés -e használt laptop vásárlása vagy sem. Melyek a leggyakoribb előnyök és hátrányok?

Tényleg sokkal hamarabb tönkremegy egy használtan vásárolt PC?

Sok ember számára az első kérdés a következő: valóban kevesebb ideig működik egy használt laptop? Ha igen, mennyi ideig? Végül is az egy komoly probléma, hogy a vásárolt számítógép olcsóbb, de mondjuk 2 hónap után tönkremegy és teljesen használhatatlanná válik.

De ez vajon tényleg így van?Az, hogy egy laptop mennyi ideig fog működni, az nagyon nagy mértékben megjósolható a webáruház garanciális feltételeiből, illetve annak hírnevéből. Hiszen, gondoljunk csak bele: egyetlen webáruház tulajdonos sem fog mondjuk egy éves garanciát adni, ha a terméke használhatatlan, vagy rossz minőségű. Azok a laptop áruházak, melyek csupán egy hónap garanciát adnak a termékekre, általában megbízhatatlanok – hiszen nem mernek garanciát vállalni azokra.

Mennyi egy használt laptop ára?

Egy használt laptop ára a funkciók, használati időtartam, márka függvényében kalkulálható egyszerűen. Mekkora a laptop teljesítménye? Hiszen, nem mindegy, hogy milyen célra szeretnénk magunknak számítógépet vásárolni. Ha profi mérnöki programokat, szoftvereket akarunk használni, akkor egy nagyobb teljesítményű, drágább gépre lesz szükségünk.

Mennyire használt a vásárolt laptop?

Nem minden gép azonos használati időtartamon, és használati intenzitáson esett keresztül. Természetesen kérjük ki az eladó válaszát, mikor vásárolni szeretnénk – így azt is látni fogjuk, hogy az adott PC, laptop hogyan és mennyit volt használva korábban. Azok a gépek a legjobbak, amelyeket már egy éve használtak, hiszen ezek biztos, hogy le vannak tesztelve, de még nem voltak annyira igénybe véve.

Valóban rosszabbak a használt laptopok?

A válasz az, hogy nem. Egy használt laptop vagy egy használt számítógép rosszabb, mint egy újonnan vett abban az értelemben, hogy valamivel rövidebb élettartamra számíthatunk. Ettől függetlenül minden szempontból ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Miért? Mert a viszonteladó alaposan tesztelte a számítógépet annak eladása előtt, és garanciát is vállal a termékre.

Gyakori az elégedettségi garancia a használt termékekre?

A laptopokat forgalmazó kereskedők nagy része minden bizonnyal garantálja termékeik minőségét. A jó minőség mellett ugyanis az elégedettségi garancia egyáltalán nem luxus. Bárki, aki jó minőségű terméket kínál az ügyfeleknek, nincs mitől tartania, de ez mindig is így volt.

Egy dolgot szem előtt kell tartani: azoknak, akik nem nyújtanak elégedettségi garanciát, azoknak gyakran van rejtegetni valójuk.

Ugyanúgy megvan-e a szabadság kiegészítők terén?

Alapvetően igen. A használt laptopoknál is ugyanúgy lehetőség van a különféle bővítések alkalmazására, mint ahogy ezt egy vadonatúj számítógép vásárlásakor is meg lehet tenni. Szükséged lenne nagyobb teljesítményre, mondjuk 16 GB RAM-ra?

Ez ugyanúgy megoldható a legtöbb esetben. De lehet bővíteni az SSD, vagy HHD kapacitását is. Lehet vásárolni extra billentyűzetet, egy szóval: minden, amit csak el tudunk képzelni.

Általában mennyi garancia van egy laptopra?

A garancia mindig üzletfüggő. A jobb üzletek, webshopok általában minimum fél év garanciát nyújtanak, míg a rosszabbak mondjuk csak egy hónapot. Mindig igyekezzünk olyan helyről vásárolni, ami ilyen téren megbízhatónak számít.

Mik a kereskedelemben leggyakrabban kapható laptopok márkák?

A piacon sokféle laptop és notebook található, amelyek márkái jól ismertek. De mit érdemes ezekről tudni? Egyáltalán, milyen márkák vannak? Nézzük a listát!

Dell laptop. A Dell laptopok története 1984-re nyúlik vissza, amikor a Texasi Egyetem egyik hallgatója IBM-kompatibilis számítógépek értékesítésébe kezdett. Azóta a Dell laptopok világszerte híresek és mindenki számára ismertek.

HP Laptop. A HP (Hewlett-Packard) nem csupán a laptopgyártásban számít hihetetlenül ismertnek, hanem a nyomtatógyártásban is. Ma már a legnagyobb ismert IT vállalat világszerte. Kezdetben nem a laptopgyártás adta a fő profiljukat, mára viszont erről igazán híresek. A HP Laptopok közül közismert például a HP Elitebook 840 G1.

Lenovo laptop. A Lenovo Group Limited 1981-ben kezdte meg a notebook számítógépek gyártását. A kiváló minőségű, nagy teljesítményű, hihetetlenül tartós és robusztus számítógépeket mindenki ismeri. A Lenovo családból közismert például az L460 prototípus.

Fujitsu laptop. A cég már az 1935 -es években is létezett, eleinte nem ezzel foglalkoztak, majd a laptopok gyártása lett a fő profiljuk. A 2000 -es évek elején váltak ismertté.

Végszó

Jól választani laptopot márpedig nem könnyű feladat. Nagyon sok szempontot és tényezőt kell figyelembe venni, és ha rosszul döntünk, azt később nagyon megbánhatjuk. A használt laptopok bizonyára olcsóbbak, és ha körültekintőek vagyunk, akkor nem eshetünk nagy bajba.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.